Loading...

Apple a PROPEL Center společně podporují diverzitu v hudebním průmyslu

28.06.2024 06:58

Program PROPEL Center Arts & Entertainment Industry Accelerator umožňuje studentům HBCU budovat kariéru v hudebním průmyslu

Emmanuel Strickland je student Tennessee State University, který vystupuje pod jménem

Apple a PROPEL Center spojují síly

Apple ve spolupráci s PROPEL Center, prostřednictvím své iniciativy Racial Equity and Justice Initiative, zahájila program PROPEL Center Arts & Entertainment Industry Accelerator. Tento roční akcelerační program je navržen tak, aby posílil diverzitu v hudebním průmyslu a poskytl studentům z historicky černošských vysokých škol (HBCU) příležitosti k rozvoji kariéry.

Letos akcelerátor přivedl účastníky do areálů Tennessee State University v Nashvillu a Clark Atlanta University v Atlantě.

Cílem je najít a rozvinout super schopnosti

Účastníci programu se zapojili do kurzu "What’s Your Superpower?", který byl zaměřen na rozpoznání a přijetí autentického já. Studenti jako Liza Montgomery, absolventka Xavier University of Louisiana, se naučili využívat své silné stránky, jako je empatie, ke kterým došli díky osobním zkušenostem a životním situacím.

Zleva doprava: Liza Montgomery, čerstvá absolventka Xavier University of Louisiana, se snaží dokumentovat příběhy barevných lidí prostřednictvím svého umění. Zde se svým iPadem Pro a tužkou Apple Pencil navrhuje pomocí programu Procreate obal alba pr

Praktické zkušenosti a mentoring

Od února studenti absolvovali mikrokurzy prostřednictvím aplikace PROPEL Learn, účastnili se virtuálních kariérních panelů s profesionály z Apple a absolvovali workshopy zaměřené na tvorbu životopisů. Letní program zahrnoval 10denní pobyt na kampusech Tennessee State University v Nashvillu a Clark Atlanta University v Atlantě, kde studenti získali mentoring od fakult HBCU a profesionálů z oboru, včetně odborníků z Apple Music.

Sylvester Polk (vpravo), profesor na floridské Bethune-Cookman University s desítkami let zkušeností s hudební produkcí, byl jedním z instruktorů letošního akcelerátoru.

Investice do budoucnosti

Apple investoval 25 milionů dolarů prostřednictvím své iniciativy Racial Equity and Justice Initiative, aby pomohl rozbít systémové bariéry a bojovat proti nespravedlnostem, kterým čelí barevné komunity. PROPEL Center poskytuje vzdělávací programy a kariérní přípravu v různých oblastech, včetně AI, agrikulturních technologií, sociální spravedlnosti, zábavy, vývoje aplikací, rozšířené reality a tvůrčího umění.

Spolupráce na projektech a tvorba hudby

Účastníci programu spolupracovali na projektech s tématem "Propelling Preservation", kde demonstrovali, jak černošští tvůrci přispěli k sociálním hnutím. Každý tým měl za úkol nahrát hudební singl, vytvořit marketingový plán, natočit vizuální kampaň pomocí iPhonu a prezentovat svůj koncept před porotou složenou z profesionálů z oboru.

Moderní technologie a nástroje

Liza Montgomery využila Apple Pencil a aplikaci Procreate na svém iPadu Pro k vytvoření obalu pro jejich píseň. "Možnosti, které Procreate nabízí, jsou téměř neomezené pro digitální umělecká díla," řekla Montgomery. Emmanuel Strickland, další účastník programu, používal aplikaci Voice Memos na svém iPhone 13 Pro Max k zaznamenávání textů a melodií, když ho inspirovala nová píseň.

Strickland dokončuje skladbu skupiny.

Inspirace a kariérní rozvoj

Během akcelerátoru měli studenti možnost spolupracovat s umělci a producenty jako Fresh Ayr a využívat profesionální zařízení ve studiu UMG East Iris Studios k produkci své hudby v aplikaci Logic Pro. "Nejcennější moment pro mě bylo pochopení, že to, co vidíte na povrchu, není všechno," říká Strickland. "Akcelerátor nám poskytuje hlubší vhled do zákulisí hudebního průmyslu."

Otevření dveří do budoucnosti

PROPEL program poskytuje HBCU studentům platformu k vyjádření, budování cenných vztahů a autentickým rozhovorům s profesionály z oboru. "S tímto programem vzniknou stáže, učňovské pozice a reálné spojení, která mohou skutečně změnit život," říká Strickland.

Pár slov závěrem

Apple a PROPEL Center společně pracují na vytvoření spravedlivějšího a rozmanitějšího hudebního průmyslu. Díky tomuto akceleračnímu programu mají studenti HBCU jedinečnou příležitost rozvíjet své dovednosti, získat cenné zkušenosti a budovat kariéru v odvětví, které je tradičně velmi konkurenční.