Loading...

Jak vyřešit rychlé vybíjení baterie na iPad Air M2

11.09.2024 12:05

10 tipů, jak zlepšit výdrž baterie na iPad Air M2. Praktické rady pro snížení spotřeby energie, od nastavení jasu až po vypnutí aplikací na pozadí, včetně doporučeného příslušenství.

10 tipů, jak zlepšit výdrž baterie na iPad Air M2. Praktické rady pro snížení spotřeby energie, od nastavení jasu až po vypnutí aplikací na pozadí, včetně doporučeného příslušenství.

V tomto článku vám přiblížíme nejčastější důvody, proč se může baterie vašeho iPadu Air M2 rychle vybíjet, a nabídneme deset jednoduchých kroků, které můžete sami vyzkoušet před tím, než se obrátíte na odborný servis nebo zvažujete výměnu baterie.

Kapacita baterie iPadu Air M2

Podle Apple by měl iPad Air M2 vydržet až 10 hodin surfování po webu nebo sledování videí přes Wi-Fi, případně 9 hodin při použití mobilních dat. Pokud váš iPad vydrží podstatně méně, může to značit problém, který si zaslouží pozornost.

1. Zkontrolujte spotřebu energie

Pokud vám připadá, že se váš iPad Air M2 rychle vybíjí, je dobré se podívat na to, jak zařízení používáte. Zkuste zavřít všechny aplikace a prohlížeče a zkontrolovat procento baterie. Po určité době (například po 30 minutách) znovu zkontrolujte stav baterie. Pokud dojde k velkému poklesu, může to znamenat buď nutnost výměny baterie, nebo úpravu nastavení.

2. Restartujte iPad

Jednoduchým řešením může být restartování zařízení. Někdy mohou běžící procesy na pozadí způsobit vyšší spotřebu energie. Chcete-li iPad vypnout, podržte tlačítko hlasitosti a horní tlačítko, dokud se neobjeví logo Apple.

3. Snižte jas displeje

Vyšší jas displeje přirozeně zvyšuje spotřebu baterie. Doporučuje se snížit jas a aktivovat tmavý režim. Tím výrazně omezíte energetickou náročnost zařízení. Nastavení můžete upravit v sekci Nastavení > Displej a jas, kde také aktivujete tmavý režim.

4. Zkontrolujte aplikace na pozadí

Aplikace mohou na pozadí spotřebovávat velké množství energie. V sekci Nastavení > Baterie zjistíte, které aplikace spotřebovávají nejvíce energie. Pokud již některé z nich nepoužíváte, zvažte jejich odinstalaci nebo alespoň vypnutí jejich běhu na pozadí.

5. Vypněte automatickou aktualizaci aplikací

Pokud máte aplikace, které se na pozadí pravidelně aktualizují, může to ovlivnit výdrž baterie. Funkci můžete vypnout v sekci Nastavení > Obecné > Aktualizace aplikací na pozadí.

6. Vypněte lokalizační služby

Služby určování polohy mohou výrazně zatížit baterii. Pokud nepotřebujete lokalizační funkce neustále, můžete je pro některé aplikace deaktivovat v sekci Nastavení > Soukromí > Lokalizační služby.

7. Vypněte nepoužívané připojení

Bluetooth a Wi-Fi spotřebovávají energii, i když je aktivně nepoužíváte. Pokud je právě nepotřebujete, deaktivujte je a šetřete tak baterii.

8. Nastavte automatické uzamčení displeje

Automatické uzamčení je další způsob, jak šetřit energii. Nastavte automatické uzamčení na co nejkratší časový úsek v sekci Nastavení > Displej a jas > Automatické zamykání.

9. Aktivujte funkci snížení pohybu

Animace a efekty na obrazovce mohou také spotřebovávat více energie. Funkci snížení pohybu aktivujete v sekci Nastavení > Zpřístupnění > Pohyb > Snížit pohyb.

10. Aktualizujte software

Aktualizace softwaru mohou obsahovat opravy, které zlepší výdrž baterie. Pravidelně kontrolujte dostupné aktualizace v sekci Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru.


Doporučené příslušenství pro iPad Air M2

Aby váš iPad Air M2 vydržel déle a byl chráněn před poškozením, doporučujeme vybavit ho kvalitním příslušenstvím:

Prohlédněte si naši kompletní nabídku příslušenství a udělejte si radost.