Loading...

Bílé tečky na obrazovce iPadu? Proč se objevují a jak je opravit

12.09.2024 09:27

Bílé tečky na obrazovce iPadu mohou být způsobeny mrtvými pixely, fyzickým poškozením nebo softwarovými problémy. Řešení zahrnují restart, aktualizaci softwaru, kontrolu prachu, obnovení továrního nastavení nebo kontaktování podpory Apple.

Bílá tečka na obrazovce iPadu způsobená pravděpodobně mrtvým nebo zaseknutým pixelem. Ukázka hardwarového problému na displeji iPadu, který lze řešit restartem, aktualizací softwaru nebo kontaktem Apple podpory.

Pokud vás trápí bílé tečky na obrazovce iPadu, nezoufejte! Tento článek se zaměří na pět jednoduchých způsobů, jak problém s bílými tečkami vyřešit a obnovit obrazovku do původního stavu.

Co jsou bílé tečky na obrazovce mého iPadu?

Než se podíváme na možné řešení, je důležité pochopit povahu a příčiny bílých teček na iPadu Air nebo světlých skvrn na iPadu Pro. Tyto tečky jsou malé oblasti, kde pixely nefungují správně, a mohou mít různé velikosti a tvary. Obvykle jsou způsobeny problémy s hardwarem nebo softwarem zařízení.

Přítomnost bílých teček na obrazovce iPadu může znamenat mrtvý nebo zaseknutý pixel, což je malá tečka, která zůstává na displeji stále stejné barvy. Tento problém může být způsoben fyzickým poškozením nebo výrobními vadami. Pokuste se ho vyřešit pomocí programů na opravu pixelů nebo jemným třením postižené oblasti. Pokud problém přetrvává, zejména pokud je zařízení stále v záruce, obraťte se na podporu Apple pro další pomoc.

Proč je na obrazovce mého iPadu bílá tečka?

Existuje několik vysvětlení, proč se na obrazovce iPadu může objevit bílá tečka.

  • Mrtvý pixel může způsobit bílou skvrnu na iPadu, což může být nepříjemné, pokud se objeví v často zobrazované oblasti.
  • Softwarem způsobený problém může být příčinou bílé tečky na obrazovce iPadu. K tomu dochází, když program nebo aplikace nefunguje správně a ovlivňuje způsob, jakým obrazovka zobrazuje obrázky. Někdy to může způsobit, že se pixel objeví jako bílá tečka nebo jiný zvláštní obraz.
  • Fyzické poškození je jedním z důvodů, proč se na obrazovce iPadu objevují bílé tečky. Pokud iPad upadne, je zasažen nebo vystaven tlaku, může to poškodit pixel, což má za následek bílou tečku na obrazovce. Pro lepší ochranu důrazně doporučujeme použít ochranné sklo Armorite pro iPad.
  • Porucha hardwaru na základní desce iPadu Air/iPadu Pro může způsobit bílé skvrny na obrazovce. K tomu dochází, když se základní deska přehřeje a dojde k oddělení podsvětlovací vrstvy na obrazovce.

Jak se zbavit bílé tečky na obrazovce iPadu?

Pokud si všimnete bílé tečky na displeji, může to být způsobeno mrtvým pixelem, prachem nebo nečistotami nebo hardwarovým problémem. Můžete vyzkoušet následující metody řešení problémů, abyste odstranili tuto závadu.

Pečlivě zkontrolujte postižené části obrazovky, zda nevykazují známky fyzického poškození, zejména pokud jste iPad nedávno upustili nebo na něj vyvíjeli tlak. V některých případech může být nezbytné vyhledat profesionální pomoc pro správné posouzení.

  1. Restartujte iPad Restartování systému je běžná metoda řešení problémů na mobilních zařízeních a počítačích, včetně iPhonů a iPadů. Tento jednoduchý krok může vyřešit chyby a dočasné závady, které mohou způsobovat výskyt bílých teček na obrazovce.

  2. Aktualizujte svůj iPad Zastaralý software může být důvodem jakýchkoli abnormalit na displeji. Aktualizace verze iOS může potenciálně vyřešit menší softwarové problémy. Apple pravidelně vydává aktualizace pro řešení chyb a zlepšení svých produktů. Instalace těchto aktualizací může zabránit vzniku bílých teček na obrazovce zařízení.

  3. Zkontrolujte prach a nečistoty Chcete-li odstranit bílé tečky způsobené prachem nebo nečistotami na obrazovce, použijte měkký mikrovláknový hadřík a jemně otřete povrch. Vyhněte se nadměrnému tlaku, protože to může problém zhoršit. Proto je ochranné sklo na obrazovce iPadu nezbytností.

  4. Spusťte iPad v nouzovém režimu Spuštění iPadu Air/iPadu Pro v nouzovém režimu může pomoci určit, zda jsou za problém odpovědné některé aplikace třetích stran. Pokud bílé tečky v nouzovém režimu zmizí, je pravděpodobné, že problém způsobuje nespolehlivý program.

  5. Obnovení továrního nastavení iPadu Pokud všechna ostatní řešení selžou, zvažte jako poslední možnost obnovení továrního nastavení. Nezapomeňte si předem zálohovat svá data, protože tento proces smaže všechna data v zařízení. Pokud po obnovení továrního nastavení bílé skvrny na iPadu Air/iPadu Pro přetrvávají, pravděpodobně se jedná o hardwarový problém.

  6. Kontaktujte podporu Apple Pokud stále vidíte bílé tečky na obrazovce iPadu, nejlepší řešení je kontaktovat podporu Apple. Můžete navštívit jakýkoli blízký obchod Apple a nahlásit problém jejich týmu, který bude schopen bílé tečky na vašem zařízení opravit.

Jak se zbavit bílých čar na obrazovce iPadu?

Pokud se na obrazovce vašeho iPadu objevují bílé čáry a chcete se jich zbavit, existuje několik kroků, které můžete podniknout. Nejprve zkuste provést vynucený restart zařízení. To lze provést současným stisknutím a podržením tlačítka napájení a tlačítka domů, dokud se nezobrazí logo Apple. Dalším řešením je aktualizace softwaru iOS na nejnovější dostupnou verzi. To může pomoci vyřešit jakékoli problémy související se softwarem, které mohou způsobovat bílé čáry. Dále můžete zkusit vypnout funkci automatického jasu. To lze provést v Nastavení, poté v sekci Displej a jas, kde přepnete vypínač automatického jasu. Deaktivace efektů pohybu a průhlednosti může také pomoci eliminovat bílé čáry.

Jak opravit černé skvrny na obrazovce iPadu?

Pokud se na obrazovce vašeho iPadu objevují černé skvrny, můžete provést několik kroků, které by mohly tento problém vyřešit. Nejprve zkuste restartovat iPad a zjistit, zda to problém nevyřeší. Dále důkladně vyčistěte obrazovku, abyste odstranili případné nečistoty, které by mohly způsobovat černé skvrny. Zkontrolujte obrazovku, zda nevykazuje známky poškození, protože to může být příčinou problému. Ujistěte se, že je váš iPad plně nabitý, protože nízký stav baterie může někdy způsobit problémy s displejem. Nakonec zkuste snížit tlak vyvíjený na obrazovku, protože nadměrný tlak může způsobit vznik černých skvrn. Dodržováním těchto kroků můžete tento problém vyřešit.