Loading...

AirPods blikají oranžově? Zjistěte proč a jak problém vyřešit

16.09.2024 09:06

AirPods blikají oranžově? Zjistěte, co oranžová kontrolka znamená a jak tento problém vyřešit. Kompletní průvodce resetem, čištěním a nabíjením AirPods pro správnou funkci vašich sluchátek.

AirPods Pro blikající oranžově v nabíjecím pouzdru - jak řešit problém s oranžovým světlem na AirPods.

Pokud jste zaznamenali, že vaše AirPods blikají oranžově, možná si kladete otázku, co tento signál znamená. Nebojte se, v tomto článku si vysvětlíme, proč se to děje a jak tento problém vyřešit.

Doporučení

Pokud máte obavy o bezpečnost a ochranu vašich AirPods, doporučujeme vyzkoušet jeden z našich kvalitních obalů / krytů / pouzder pro AirPodsTy poskytují kvalitní ochranu a některé podporují také MagSafe a bezdrátové nabíjení.

Proč moje AirPods blikají oranžově?

Světelný indikátor na vašich AirPods slouží jako ukazatel jejich stavu. Umístění tohoto světla se může lišit v závislosti na modelu, ale obvykle se nachází buď na vnitřní straně pouzdra, nebo přímo na jeho povrchu.

AirPods blikající oranžově mohou signalizovat několik různých problémů:

  1. Nabíjení AirPods: Pokud pouzdro bliká oranžově, když jsou AirPods uvnitř, znamená to, že probíhá jejich nabíjení.
  2. Nízká baterie pouzdra: Pokud AirPods nejsou v pouzdru a to bliká oranžově, může to znamenat, že pouzdro nemá dostatek energie k plnému nabití sluchátek.
  3. Nabíjení pouzdra a AirPods zároveň: Blikající oranžová může také znamenat, že se nabíjejí jak AirPods, tak jejich pouzdro.
  4. Problémy s připojením: Pokud AirPods blikají oranžově mimo pouzdro, může to znamenat problém s připojením k zařízení, jako je váš iPhone, Mac nebo jiný přístroj.

Co znamenají další barvy kontrolky na AirPods?

Kromě oranžového blikání mohou AirPods signalizovat různé stavy prostřednictvím dalších barev světla:

  • Zelené blikání: Může naznačovat problém s připojením AirPods k pouzdru. Příčinou může být znečištění nebo poškození konektorů.
  • Bílé blikání: Znamená, že AirPods jsou připraveny k připojení k zařízení. Pokud je však na zařízení deaktivován Bluetooth, připojení se neuskuteční.
  • Nepřetržité oranžové světlo: Značí, že se AirPods nabíjejí. Světlo se změní na zelené po úplném nabití.
  • Nepřetržité zelené světlo: Pokud kontrolka svítí zeleně a nebliká, znamená to, že AirPods mají dostatek baterie a jsou připraveny k použití.
  • Žádné světlo: Pokud nesvítí žádné světlo, může to znamenat, že jsou baterie vyčerpané, nebo AirPods nejsou správně umístěné v pouzdru.

AirPods a AirPods Pro v nabíjecím pouzdru s indikátorem plného nabití – stav nabití a úspora energie.

Jak opravit AirPods blikající oranžově?

Existuje několik způsobů, jak problém s blikající oranžovou kontrolkou na vašich AirPods vyřešit:

1. Restartujte své zařízení

Někdy není chyba na straně AirPods, ale na straně zařízení, ke kterému jsou připojeny. Restartujte svůj iPhone, iPad, Mac nebo jiný přístroj a zkuste AirPods připojit znovu.

2. Resetujte a znovu připojte AirPods

Pokud restart nepomůže, zkuste resetovat AirPods a znovu je spárovat s vaším zařízením. Postupujte následovně:

  1. Vložte AirPods do nabíjecího pouzdra a počkejte 30 sekund.
  2. V nastavení Bluetooth na vašem zařízení zvolte možnost „Zapomenout toto zařízení“ u vašich AirPods.
  3. Otevřete víčko pouzdra a podržte tlačítko na zadní straně pouzdra po dobu alespoň 15 sekund, dokud kontrolka nezačne blikat oranžově a poté bíle.
  4. Znovu spárujte AirPods s vaším zařízením.

3. Nabijte AirPods a pouzdro

Jednoduchým řešením je také zkontrolovat, zda AirPods a pouzdro mají dostatek baterie. Připojte je k nabíječce a sledujte stav nabití na obrazovce vašeho iPhonu.

4. Vyčistěte AirPods

Znečištění může narušit správnou funkčnost AirPods. Pro čištění použijte vatové tampony, měkký hadřík nebo párátka. Pro důkladnější čištění doporučujeme používat 70% izopropylalkohol.

5. Aktualizujte firmware AirPods

Nejnovější firmware může řešit problémy s připojením a kompatibilitou. Zkontrolujte, zda máte na svých AirPods nainstalován nejnovější software, a aktualizujte je, pokud je k dispozici nová verze.

6. Kontaktujte podporu Apple

Pokud žádné z těchto řešení nefunguje, doporučujeme se obrátit na oficiální Apple podporu nebo navštívit nejbližší Apple Store.

Shrnutí

Blikající oranžové světlo na AirPods nemusí být důvodem k panice. Díky těmto tipům a postupům byste měli být schopni tento problém rychle vyřešit. Pokud vás tento problém postihne v budoucnosti, budete už vědět, co dělat, a možná dokonce pomůžete svým známým. A nezapomeňte, že u nás na iMore.cz najdete vše potřebné příslušenství pro vaše AirPods.