Loading...

iPad Pro M4 2024: 14 tipů a triků, které byste měli znát

17.09.2024 11:39

Objevte 14 tipů a triků pro M4 iPad Pro 2024, které zlepší vaši produktivitu. Naučte se využívat multitasking, AI funkce, přetahování mezi aplikacemi, diktování a další!

Apple iPad Pro 2024 – revoluční design a výkon – Působivý záběr iPad Pro 2024 s moderním designem a reflexními prvky, které zdůrazňují jeho výjimečnou kvalitu a výkon pro profesionální využití.

Při uvedení novější verze jakéhokoliv z produktů od Applu je atmosféra vždy plná vzrušení a zvědavosti. Naštěstí pro vás jsem zde, abych toto vzrušení znásobil a také odpověděl na některé z vašich otázek.

Takže si rychle vezměte popcorn, protože se ponoříme do některých z nejlepších a nejzajímavějších tipů a triků pro M4 iPad Pro 2024, které vám pomohou maximálně využít váš nový iPad. Pro začátek bych doporučil ochranné fólie na obrazovku iPad Pro 13" (M4) a obaly a klávesnice pro iPad Pro 13" (M4), pokud přemýšlíte, jaké příslušenství si ke svému iPadu Pro 13" (M4) pořídit.

1. Přetahování mezi aplikacemi

Funkce přetahování na iPadu Pro M4 je opravdová změna pravidel hry, kterou jakmile začnete používat, jen těžko se bez ní obejdete. Tato funkce vám umožňuje snadno přesouvat texty, obrázky a soubory mezi různými aplikacemi ve Split View režimu. To, co tuto funkci činí výjimečnou, je například situace, kdy současně pracujete na prezentaci v jedné aplikaci a děláte výzkum v prohlížeči na druhé straně obrazovky. Najednou narazíte na klíčovou informaci, kterou potřebujete zahrnout do své prezentace, a funkce přetahování vám umožní plynule přenést data z prohlížeče přímo do prezentace pouhým přetažením.

2. Nejvýkonnější iPad pro AI

M4 iPad Pro 2024 je neuvěřitelně silný nástroj pro umělou inteligenci, který se pyšní bezkonkurenčními schopnostmi z hlediska výpočetního výkonu a funkcionality. Nejnovější iPad Pro vybavený čipem M4 nabízí dosud nejpokročilejší Neural Engine od Applu, který je schopný zpracovávat 38 bilionů operací za sekundu. Ve spojení s nejmodernějšími ML akcelerátory v procesoru, vysoce výkonným GPU, zvýšenou šířkou paměťového pásma a inteligentními funkcemi v iPadOS promění Neural Engine nový iPad Pro v neporazitelný AI stroj. Úkoly využívající umělou inteligenci, jako je například oddělování objektů od pozadí ve 4K videích pomocí funkce Scene Removal Mask ve Final Cut Pro, lze nyní dokončit bleskovou rychlostí. Díky svému bezkonkurenčnímu výkonu překonává Neural Engine v čipu M4 schopnosti jakékoliv jiné neuronové procesorové jednotky v současných AI počítačích.

Displej iPad Pro 2024 s Retina XDR – Dvojice iPad Pro modelů s Ultra Retina XDR displejem, který přináší špičkovou kvalitu obrazu, jas a kontrast, ideální pro práci s grafikou a multimediální obsah.

3. Použití diktování k pořizování poznámek z jednání

Věděli jste, že nyní můžete svěřit svému iPadu úkol zaznamenat poznámky z jednání a zachytit každý detail, zatímco se plně ponoříte do diskuse? Funkce převodu hlasu na text vám umožní snadno zachytit konverzace v reálném čase. Nejenže to usnadní proces zaznamenávání poznámek, ale také vám umožní snadno editovat a organizovat přepsané poznámky pomocí hlasových příkazů. Sbohem dnům, kdy jste hekticky psali do zápisníku – nechte svůj iPad pracovat za vás a udělejte vaše schůzky produktivnějšími a efektivnějšími.

4. Hledání slov na webové stránce

Dny, kdy jste se rychle snažili projít webovou stránku, abyste našli konkrétní slova nebo fráze, jsou pryč. Nyní, s funkcí Najít na stránce v Safari, můžete snadno vyhledat jakékoliv klíčová slova nebo fráze, aniž byste museli číst zběsile nebo jen přeskakovat. Navíc můžete na svém iPadu použít klávesové zkratky, jako je „Command + F“ nebo gesta, abyste aktivovali funkci hledání v různých prohlížečích a aplikacích. Tato funkce umožňuje efektivnější a přesnější způsob vyhledávání informací na webu.

5. Funkce Stage Manager

iPad Pro 2024 vybavený čipem M4 se může pochlubit inovativní funkcí Stage Manager v iPadOS. Tato funkce umožňuje uživatelům soustředit se na jejich hlavní aplikaci a zároveň snadno přistupovat k dalším otevřeným aplikacím. Při aktivaci Stage Manageru zaujme aktuální aplikace střed obrazovky, zatímco až čtyři další aplikace se pohodlně zobrazí na levé straně. Uživatelé mají flexibilitu měnit velikost oken, překrývat je a organizovat aplikace podle konkrétních projektů nebo úkolů. Když je iPad propojen s externím monitorem, Stage Manager umožňuje plynulý přesun oken mezi oběma zařízeními.

6. Klávesové zkratky gesta

Když podržíte na obrazovce klávesu Command, objeví se nabídka dostupných příkazů specifických pro danou obrazovku. Navíc, pokud používáte Safari a nemáte Magic Keyboard, můžete klávesnici minimalizovat gestem a přetáhnout ji na jiné místo na obrazovce.

7. Pro kamery s novými úchvatnými AI funkcemi

Vylepšený kamerový systém na nejnovějším iPadu Pro nabízí větší flexibilitu a umožňuje uživatelům zachytit, upravovat a sdílet vysoce kvalitní obsah na jednom místě. Se čtyřmi studiově kvalitními mikrofony poskytujícími bohatý zvuk nový iPad Pro zajišťuje bezproblémový multimediální zážitek. Zadní 12MP kamera nyní produkuje živé snímky a videa v režimu Smart HDR s lepší přesností barev, zobrazením textur a detaily v špatně osvětlených prostředích.

Detail fotoaparátu iPad Pro 2024 – Detailní záběr na pokročilou kameru iPad Pro 2024, která přináší revoluční funkce umělé inteligence a vylepšenou kvalitu obrazu pro profesionální využití.

8. iPad jako skener dokumentů a odstraňovač stínů

Věděli jste, že váš iPad může také fungovat jako skener? Kamera M4 iPad Pro 2024 se pyšní novým adaptivním True Tone bleskem, který výrazně zlepšuje schopnosti skenování dokumentů. Díky využití umělé inteligence dokáže nový iPad Pro automaticky detekovat a skenovat dokumenty v aplikaci Fotoaparát a optimalizovat proces tím, že pořídí několik snímků s adaptivním bleskem, aby odstranil stíny a zlepšil celkovou kvalitu skenu.

9. Přepínání mezi screenshoty a gesty poznámek

Uživatelé nyní mají svobodu personalizovat akce přiřazené různým rohům obrazovky. Například levý dolní roh může být nastaven na pořízení snímku obrazovky, zatímco pravý dolní roh může sloužit k rychlému zaznamenání poznámek.

10. Pokročilá gesta pro multitouch

Pokročilá gesta multitouch přinášejí novou úroveň pohodlí a rychlosti pro každodenní úkoly. Pomocí jednoduchého sevření, přejetí nebo klepnutí můžete snadno procházet fotky, webové stránky a dokumenty. Tato gesta jsou přizpůsobitelná vašim individuálním preferencím, což vám umožňuje plynule přepínat mezi aplikacemi, zavírat je a přistupovat k ovládacímu centru s lehkostí.

11. Funkce Screen Time

Využijte funkci Screen Time na vašem iPadu k sledování a monitorování doby, kterou trávíte používáním zařízení, ať už ve specifických aplikacích nebo při prohlížení internetu. Tento nástroj vám také umožní nastavit časová omezení pro určité aplikace, což vám pomůže efektivně řídit váš čas strávený před obrazovkou.

12. Funkce druhé časové zóny

Využijte funkci světových hodin k efektivnímu zvládání časových rozdílů a přesně si naplánujte události a schůzky. Pokud spolupracujete s týmem rozmístěným po celém světě, zjednodušte si plánování přidáním druhé časové zóny do vaší aplikace Kalendář.

13. Přizpůsobení

Přizpůsobte si svůj iPad podle svých individuálních chutí a potřeb změnou velikosti písma, přidáním widgetů na domovskou obrazovku nebo úpravou zamykací obrazovky podle svého vkusu.

14. Použijte Apple Pencil

Nakonec, věděli jste, že pomocí Apple Pencil můžete vytvářet různé tvary, jako jsou kruhy, trojúhelníky, šipky a čáry? Navíc mají uživatelé možnost podržet tvar pro provedení oprav nebo jednoduše dvojitým klepnutím na tužku přepnout na gumu.

Apple iPad Pro s Apple Pencil Pro z boku – Elegantní a tenký design iPad Pro 2024 s Apple Pencil Pro. Oba produkty ukazují své prémiové zpracování a pokročilou ergonomii pro profesionální kreativní využití.