Loading...

tvOS 18: Chytřejší zážitek ze sledování a vylepšená správa domácnosti

16.09.2024 11:34

Apple vydal tvOS 18 s funkcí InSight, která zobrazuje informace o hercích a hudbě v reálném čase. Vylepšené dialogy, automatické titulky a nové spořiče obrazovky zlepšují zážitek, zatímco nové funkce pro domácnost rozšiřují ovládání chytrých zařízení.

tvOS 18 přináší nové chytré funkce jako InSight, které zlepšují zážitek ze sledování. Předplatitelé Apple TV+ mohou sledovat seriál Palm Royale a využívat vylepšené funkce, jako je zobrazení informací o hercích a hudbě v reálném čase.

Apple dnes představil tvOS 18, nejnovější aktualizaci svého operačního systému pro Apple TV. Tato aktualizace přináší uživatelům nové funkce, které zlepšují zážitek ze sledování obsahu a poskytují více možností pro správu chytré domácnosti. tvOS 18 je od dnešního dne k dispozici ke stažení jako bezplatná softwarová aktualizace pro všechny kompatibilní modely Apple TV.

InSight: Reálný čas, více informací

Jednou z nejvýraznějších novinek v tvOS 18 je funkce InSight, která zobrazuje v reálném čase užitečné informace o hercích, postavách a hudbě přímo na obrazovce během přehrávání obsahu na Apple TV+. Tato funkce využívá strojové učení k tomu, aby poskytovala kontextové informace, které zlepšují zážitek ze sledování filmů a seriálů.

Vylepšené dialogy a automatické titulky

Vylepšení se dočkaly také dialogy, které jsou nyní díky pokročilému výpočetnímu audiosystému a strojovému učení ještě zřetelnější. S tvOS 18 jsou dialogy lépe odděleny od ostatního zvukového pozadí, což umožňuje uživatelům lépe rozumět dialogům v různých situacích. Navíc jsou zde automatické titulky, které se zobrazí, když je zvuk ztlumený, když uživatel přeskakuje části obsahu dozadu nebo když se jazyk filmu liší od jazyka nastaveného v zařízení.

Nové Portréty a úchvatné spořiče obrazovky

Apple TV 4K s tvOS 18 představuje také novou funkci Portréty, která přináší krásné a dynamické spořiče obrazovky. Uživatelé si mohou vychutnat nové záběry, které zahrnují ikony populární kultury, jako je Snoopy, nebo nádherné scény z různých částí světa.

Rozšířené možnosti pro správu chytré domácnosti

Aktualizace tvOS 18 také významně rozšiřuje funkce pro správu chytré domácnosti. Díky integraci s aplikací Domácnost mohou uživatelé nyní udělovat hostům přístup k chytrým zámkům, garážovým dveřím a bezpečnostním systémům. Přístup lze nastavit jednorázově nebo podle předem definovaného rozvrhu, a uživatelé mají také možnost sledovat historii aktivit hostů přímo v aplikaci Domácnost.

Spolupráce s předními dodavateli energie, jako je Pacific Gas & Electric Company, poskytuje uživatelům přístup k informacím o spotřebě energie v domácnosti a umožňuje jim činit informovaná rozhodnutí, například o optimalizaci spotřeby.

Vylepšení AirPlay a HomePodů

Uživatelé nyní mohou ovládat hudbu přehrávanou z HomePodů a HomePodů mini přes SharePlay a Apple Music i pomocí zařízení hostů, čímž se zvyšuje flexibilita sdílení zvuku během společných aktivit. AirPlay v tvOS 18 také přidává prostorový zvuk, který nabízí ještě pohlcující zvukový zážitek, když se audio přehrává z iPhonu nebo iPadu do HomePodů a kompatibilních reproduktorů třetích stran.

Živé titulky pro FaceTime a nové možnosti pro Fitness+

Další skvělou novinkou jsou Živé titulky pro FaceTime, které zobrazují přepis hovoru přímo na televizní obrazovce. Tato funkce je k dispozici v USA a Kanadě pro uživatele FaceTime, kteří používají Fotoaparát přes Kontinuitu.

Apple Fitness+ se v tvOS 18 dočkává nového designu a přináší personalizovaná doporučení pro cvičení a meditaci, pokročilé vyhledávací funkce a nové odměny pro uživatele, které mají poskytnout ještě více motivace pro zdravý životní styl.

Podpora pro promítání filmů a nové funkce pro domácí automatizaci

Aktualizace tvOS 18 bude dostupná koncem roku a přinese podporu pro poměr stran 21:9, což zlepší zážitek z promítání filmů a seriálů pomocí projektorů. Kromě toho se rozšíří kompatibilita s aplikací Domácnost, a to včetně podpory pro robotické vysavače, které lze nyní automatizovat a začlenit do různých domácích scénářů.