Loading...

visionOS 2 pro Apple Vision Pro: Prostorové výpočty, nové funkce a gesta

16.09.2024 11:44

Apple vydal visionOS 2 pro Apple Vision Pro, který přináší nové možnosti prostorových fotek, intuitivní gesta, vyšší produktivitu a vylepšené aplikace. Uživatelé mohou sdílet obsah, relaxovat s novými Environmenty a využívat funkci Follow Your Breathing.

S visionOS 2 mohou uživatelé Apple Vision Pro přeměnit 2D fotografie, pořízené na iPhony 16 a iPhony 16 Pro, v prostorové snímky s přirozenou hloubkou a dimenzí, které si mohou prohlížet v aplikaci Fotky.

Apple dnes uvedl visionOS 2, což je zásadní aktualizace pro Apple Vision Pro. Tato aktualizace přináší rozšířené možnosti pro uživatele prostorové výpočetní techniky, včetně nových funkcí pro vytváření prostorových fotografií, vylepšených gest pro snadnější ovládání a významných aktualizací klíčových aplikací. visionOS 2 otevírá nové možnosti, jak uživatelé mohou prozkoumávat prostorová prostředí a sdílet své zážitky s ostatními.

Vzpomínky v prostorovém zobrazení

Uživatelé nyní mohou proměnit své běžné 2D fotografie v ohromující prostorové snímky s přirozenou hloubkou a dimenzí. Pomocí pokročilých algoritmů strojového učení visionOS 2 přivádí k životu vzpomínky z knihovny fotek v aplikaci Fotky a vytváří prostorové zážitky jako nikdy předtím.

Díky funkci SharePlay mohou uživatelé sdílet své oblíbené fotografie a videa s rodinou a přáteli ve formátu prostorové Persony. Fotografie z iPhonu 16 a iPhonu 16 Pro je nyní možné zobrazovat panoramaticky ve velké prostorové dimenzi, což uživatelům poskytne pocit, že jsou všichni v jedné místnosti. Fotky mohou být sdíleny a upravovány v prostorovém zobrazení, a to v měřítku, které uživatelům nejlépe vyhovuje.

Kromě toho, společnost Canon plánuje uvést koncem podzimu zcela nový prostorový objektiv pro EOS R7, který umožní natáčet prostorová videa s neuvěřitelnou kvalitou. Tyto záběry bude možné upravovat v aplikaci Final Cut Pro, což ocení profesionální uživatelé, kteří budou moci tato videa sdílet na Vimeo pro uživatele Apple Vision Pro.

Nová intuitivní gesta pro rychlejší ovládání

visionOS 2 přichází s novými gesty, která zjednodušují používání Apple Vision Pro. Nové gesto, kdy uživatel zvedne ruku a přiloží prsty k sobě, okamžitě vrátí uživatele na domovskou obrazovku. Otočení ruky zase umožní rychle zkontrolovat čas, stav baterie nebo otevřít Ovládací centrum. Tato gesta výrazně zrychlují interakci s Vision Pro a usnadňují každodenní používání zařízení.

Zvýšení produktivity s Apple Vision Pro

S visionOS 2 uživatelé mohou nově ovládat Vision Pro pomocí myši, což je užitečné pro precizní práci, jako je tvorba dokumentů nebo úpravy v aplikacích. Když je zapnutý Environment, Vision Pro automaticky vyhledá a zobrazí uživatelovu Magic Keyboard, čímž zefektivní multitasking. Domovskou obrazovku lze nyní plně přizpůsobit, což umožňuje uspořádat aplikace podle potřeby a získat rychlý přístup k oblíbeným nástrojům.

S visionOS 2 budou uživatelé moci vidět fyzickou Magic Keyboard i při aktivovaném Environmentu, což zjednoduší práci a zvýší produktivitu na Apple Vision Pro.

Navíc koncem roku bude Mac Virtual Display aktualizován na vyšší rozlišení a větší plochu, což nabídne uživatelům ultraširokou obrazovku, odpovídající dvěma 4K monitorům.

Oblíbené aplikace a nové funkce

visionOS 2 přináší zásadní aktualizace pro oblíbené aplikace Vision Pro:

  • Cestovní režim nyní podporuje vlaky, což umožňuje soukromou práci nebo sledování filmů ve vlaku na obří obrazovce, zatímco uživatel cestuje.
  • Guest User uchovává nastavení hostů až po dobu 30 dnů, což usnadňuje rychlé přepínání mezi uživateli.
  • Safari nabízí možnost sledovat videa na platformách jako Netflix a YouTube s podporou Environmentů, které přinášejí zážitek podobný sledování v kině.
  • Seznam Environmentů se rozšiřuje o Bora Bora, což přináší uživatelům relaxaci v tropickém ráji.
  • Persona se dočkala vylepšení, včetně přesnějších pleťových tónů a plynulejších pohybů rukou.
  • Sportovní fanoušci budou moci díky funkci Multiview sledovat až pět sportovních utkání najednou v aplikaci Apple TV.

Uživatelé Apple Vision Pro nyní mohou v Cestovním režimu navolit vlak, kde mohou při dojíždění pracovat nebo sledovat oblíbené seriály na obří obrazovce v naprostém soukromí.

Safari ve visionOS 2 umožňuje uživatelům Apple Vision Pro upravit okolní prostředí pomocí Environmentů a současně sledovat videa na populárních streamovacích platformách.S visionOS 2 dostala Persona vylepšení, včetně přesnějších pleťových tónů, sytějších barev oděvů a plynulejších, přirozenějších pohybů rukou.

Funkce pro relaxaci a přístupnost

visionOS 2 také rozšiřuje možnosti pro relaxaci a soustředění díky nové funkci Follow Your Breathing v aplikaci Všímavost, která zobrazuje dynamické vizuální efekty a zvuky přizpůsobené uživatelovu dýchání. Uživatelé mají k dispozici také nové Živé titulky, které přepisují řeč a zvuk v reálném čase. Funkce Look to Dictate nyní funguje i v aplikaci Zprávy, což usnadňuje a zrychluje odesílání odpovědí.

Aplikace Všímavost ve visionOS 2 přináší funkci na podporu relaxace, která pomocí animací a zvuků reaguje na dýchací vzorce uživatele.

Díky AirPlay si uživatelé mohou prohlížet obsah ze svých iPhonů, iPadů nebo Maců na Vision Pro v plném prostorovém zážitku.

visionOS 2 zavádí Živé titulky, které umožňují neslyšícím a nedoslýchavým uživatelům sledovat mluvené slovo při konverzacích i ve zvukových aplikacích.

Dostupnost

visionOS 2 je od dnešního dne k dispozici jako bezplatná aktualizace softwaru pro uživatele Apple Vision Pro. Další informace naleznete na stránce apple.com/visionos/visionos-2.