Loading...

Jak opravit nefunkční dotykovou obrazovku Apple Watch

20.09.2024 08:58

Článek nabízí praktické tipy na opravu nefunkční dotykové obrazovky Apple Watch, včetně čištění, restartu a aktualizace watchOS. Zahrnuje i rady, jak předejít problémům s dotykovou citlivostí a ochranou obrazovky.

Osoba používající Apple Watch s bílým řemínkem při kontrole počasí na obrazovce. Detail dotykového ovládání na chytrých hodinkách od společnosti Apple. Ideální pro články o opravách dotykových obrazovek Apple Watch a příslušenství.

Apple Watch jsou celosvětově známé pro svůj vynikající výkon a kvalitní design, ale ani jim se nevyhýbají technické problémy. Pokud dotyková obrazovka Apple Watch přestane fungovat, může to být velmi frustrující a výrazně to omezí vaši schopnost zařízení používat. Bez funkční dotykové obrazovky je navigace mezi funkcemi a aplikacemi téměř nemožná. Proto jsme pro vás připravili několik kroků, které vám pomohou vyřešit problém, kdy Apple Watch nereagují na dotyk.

Proč nefunguje dotyková obrazovka Apple Watch?

Pokud vám dotyková obrazovka Apple Watch nefunguje, může to být způsobeno různými faktory. Níže uvádíme několik možných příčin.

1. Špinavé nebo zakryté prsty

Obrazovka Apple Watch je velmi citlivá a delikátní. Pokud jsou vaše prsty špinavé nebo zakryté například rukavicemi, Apple Watch na dotyk nemusí reagovat. Než začnete hledat jiné příčiny, ujistěte se, že máte prsty čisté a nejsou ničím zakryté.

2. Špinavá obrazovka

Čistota obrazovky Apple Watch je klíčová pro udržení optimálního výkonu. Pokud je obrazovka mastná, špinavá nebo mokrá, může to negativně ovlivnit její citlivost. Proto je důležité jemně očistit obrazovku měkkým hadříkem, aby zůstala funkční.

3. Poškozená nebo špatná ochrana displeje

Použití špatné ochranné fólie na obrazovku může ovlivnit funkčnost vašich Apple Watch. Nesprávně nasazená fólie může způsobit problémy s dotykovou citlivostí. Doporučujeme používat ochrannou fólii Apple Watch Ultra Armorite, která zajistí přesné uchycení a lepší uživatelský zážitek.

4. Zamrzlé Apple Watch

Pokud dotyková obrazovka nefunguje, je možné, že Apple Watch zamrzly. V takovém případě lze zařízení restartovat podržením digitální korunky a postranního tlačítka současně, dokud se neobjeví logo Apple. To by mělo vyřešit jakýkoli problém se zamrznutím.

5. Možná máte aktivovaný režim Water Lock

Pokud máte na Apple Watch aktivovaný režim Water Lock, obrazovka nebude reagovat na dotyková gesta. Aktivaci tohoto režimu poznáte podle ikony kapky vody v horní části obrazovky. Pokud je režim Water Lock aktivní, jednoduše klepněte na ikonu kapky, aby se deaktivoval.

Jak opravit Apple Watch nereagující na dotyk?

Pokud dotyková obrazovka Apple Watch nefunguje, můžete vyzkoušet následující řešení:

1. Restartujte hodinky

Restart je často prvním krokem při řešení problémů s dotykovou obrazovkou Apple Watch. Stačí podržet digitální korunku a postranní tlačítko po dobu 10–30 sekund, dokud se neobjeví logo Apple. Po restartu by měly hodinky opět fungovat normálně.

2. Aktualizujte systém watchOS

Pravidelně aktualizujte své Apple Watch na nejnovější verzi systému watchOS prostřednictvím aplikace Watch na iPhonu. Aktualizace mohou opravit chyby a zlepšit výkon zařízení.

3. Zkuste znovu spárovat hodinky

Pokud problém s dotykovou obrazovkou přetrvává, můžete zkusit hodinky znovu spárovat s vaším iPhonem. Nejprve je odpojte a poté znovu spárujte. Tento proces může trvat delší dobu, protože budete muset obnovit data ze zálohy. Alternativně můžete hodinky resetovat a nepoužívat zálohu, aby se předešlo problémům spojeným s vadnou zálohou.

4. Zavřete problémovou aplikaci

Nefunkční dotyková obrazovka může být způsobena problémy s konkrétní aplikací. Zkontrolujte, zda problém nastává jen u jedné aplikace, nebo se projevuje i jinde. Pokud je problém pouze u jedné aplikace, zkuste ji zavřít nebo ji přestat používat.

5. Kontaktujte podporu

Pokud jste vyzkoušeli všechna navržená řešení a obrazovka stále nefunguje, doporučujeme kontaktovat podporu Apple. Může se jednat o hardwarový problém, který vyžaduje profesionální opravu. V takovém případě možná bude nutné zařízení zaslat do servisu.

Jak předejít nefunkční dotykové obrazovce na Apple Watch?

  • Vyhněte se nadměrnému nebo neobvyklému tlaku na obrazovku, který by mohl hodinky poškodit.
  • Pravidelně aktualizujte systém watchOS na nejnovější verzi, aby se opravily chyby a zlepšil celkový výkon.
  • Udržujte obrazovku čistou a používejte měkký, nevláknitý hadřík na odstranění prachu, mastných skvrn nebo nečistot.
  • Chraňte své hodinky pomocí kvalitní ochranné fólie, například Apple Watch Ultra Armorite, která je ochrání před pády a nárazy.
  • Kontrolujte stav baterie a v případě potřeby ji vyměňte, pokud začne otékat, protože oteklá baterie může ovlivnit dotykovou obrazovku.
  • Ujistěte se, že vaše prsty jsou čisté a nejsou zakryté.

Další související tipy

Jak zvýšit citlivost dotykové obrazovky Apple Watch?

Pro přizpůsobení citlivosti dotykové obrazovky na Apple Watch přejděte do nabídky Nastavení, poté zvolte Zpřístupnění a následně Dotyková nastavení. Zde si můžete upravit, jak bude obrazovka reagovat na vaše dotykové vstupy nastavením preferencí pro délku dotyku.

Jak opravit černou obrazovku na Apple Watch?

Pokud se na Apple Watch objeví černá obrazovka, jedním z možných řešení je provést restart. Stačí současně stisknout a podržet postranní tlačítko a digitální korunku, dokud obrazovka nezčerná a znovu se neobjeví logo Apple.

Jak ochránit obrazovku Apple Watch před poškrábáním?

Pro ochranu obrazovky Apple Watch před poškrábáním doporučujeme používat ochrannou fólii.

Tip na nákup příslušenství pro Apple Watch

Chcete-li zajistit, že vaše Apple Watch zůstanou v perfektním stavu a budou chráněny před poškrábáním, poškozením nebo nechtěnými pády, doporučujeme vybavit je kvalitním příslušenstvím. Na našem e-shopu iMore.cz najdete širokou nabídku doplňků, které nejen ochrání vaše hodinky, ale také jim dodají styl.

Zvolte to nejlepší příslušenství a užívejte si své Apple Watch s jistotou, že jsou chráněné a připravené na jakoukoli situaci!