Loading...

Mírně ohnutý iPad Pro? Co dělat?

24.09.2024 07:26

Zjistěte, co dělat, pokud máte mírně ohnutý iPad Pro. Proč se to stává, jaké jsou příčiny, a jak tomu předejít. Naučte se, jak zařízení bezpečně opravit a ochránit pomocí kvalitních pouzder.

Mírně ohnutý iPad Pro zobrazený z boku. Tento častý problém u iPadů Pro se týká deformace zařízení, aniž by byla ovlivněna jeho funkčnost. Jak opravit nebo zabránit dalšímu poškození?

Máte doma iPad Pro, který je mírně ohnutý? Nejste sami. Tento problém je častější, než by se mohlo zdát, a ačkoliv takový iPad zůstává plně funkční, pro mnohé uživatele může být příčinou obav. Proč se iPady ohýbají, co můžete dělat, a jak zabránit dalšímu poškození? Tento článek vám poskytne detailní odpovědi a praktické rady.

Ohnutý iPad Pro – globální problém

Máte pocit, že jste s tímto problémem sami? Není tomu tak. Ohnutí iPadu Pro vyvolalo dokonce vlnu veřejné kritiky vůči společnosti Apple. Někteří zákazníci se ptají, zda se jedná o konstrukční vadu, chybu ve výrobním procesu nebo něco zcela jiného. Ať je příčina jakákoliv, nejdůležitější otázkou zůstává: Jak můžu svůj iPad opravit nebo ochránit před dalším poškozením?

První případy ohnutí iPadu Pro

Podle oficiální stránky podpory Apple byly do výrobního procesu nových modelů iPadu Pro implementovány pokročilé techniky a přísnější kontroly kvality. Nejnovější modely mají být ploché s maximální odchylkou 400 mikronů (menší než tloušťka čtyř listů papíru) po celé délce kterékoli strany. Apple přiznává, že kvůli novým rovným hranám a anténním výřezům mohou být malé odchylky viditelné pod určitými úhly, ale tyto drobné rozdíly nemají vliv na funkčnost nebo strukturální integritu zařízení.

Proč se váš iPad ohýbá?

Existuje několik důvodů, proč může dojít k ohnutí iPadu, a každý z nich si zaslouží pozornost:

  1. Otok baterie
    Váš iPad obsahuje lithium-iontovou baterii, která generuje energii chemickou reakcí. S časem se však účinnost této reakce snižuje, což může vést k otoku baterie, zvláště pokud dochází k produkci plynů na anodě a katodě. Tento jev, známý jako „outgassing“, může způsobit, že hliníkový rám vašeho iPadu ztratí svou rovnost.

  2. Špatná manipulace uživatelem
    Nepozornost uživatelů je dalším častým důvodem. Nošení iPadu v nechráněném batohu nebo jeho používání jako podpěry pod těžké předměty může vést k jeho deformaci. Chybějící ochranné pouzdro situaci rozhodně nezlepší.

Je ohnutý iPad nebezpečný?

Ohnutý iPad sám o sobě není hned nebezpečný, ale delší používání deformovaného zařízení může vést k prasknutí obrazovky nebo jiným poškozením, včetně zkratování baterie. V extrémních případech může dojít k jejímu zvětšení a dokonce i k nebezpečí vzplanutí.

Jak zabránit ohnutí iPadu Pro?

Chcete předejít ohnutí nebo ochránit již mírně poškozený iPad? Investujte do kvalitního ochranného pouzdad pro iPad. Níže uvádíme doporučení pro dvě vysoce hodnocená pouzdra, která zajišťují bezpečnost vašeho iPadu a poskytují i další užitečné funkce:

  1. ESR Shift Magnetic Case
    Tento pouzdro poskytuje všestrannou ochranu, stabilní stojánek a až devět různých nastavení úhlů pro sledování videí nebo psaní. Můžete ho dokonce magneticky připojit na lednici.

  2. ESR Rebound Hybrid Case 360
    Rebound Hybrid Case kombinuje akrylový zadní kryt a odnímatelný magnetický přední kryt, což umožňuje přepínání mezi šesti různými režimy použití. Kryt lze snadno odstranit pro pohodlné hraní her.

Pouzdro ESR Shift Magnetic

Jak opravit ohnutý iPad

Pokud máte ohnutý iPad a chcete se pokusit o opravu doma, zde jsou některé osvědčené metody:

  • Metoda s tužkami: Umístěte iPad na dvě tužky, které položíte podél zařízení, a lehce zatlačte, abyste jej narovnali.
  • Metoda s knihami: Položte iPad mezi dvě měkké utěrky na pevný povrch, přidejte těžké knihy a nechte ho takto několik dní.
  • Metoda s tlakem: Položte iPad displejem dolů na měkký povrch (například polštářky z PVC) a aplikujte stálý tlak, aby se narovnal.

Pamatujte, že tyto domácí postupy mohou fungovat, ale také mohou způsobit další poškození. Pokud se necítíte jistí, doporučujeme kontaktovat autorizovaný servis.

Závěrem

Mírně ohnutý iPad Pro obvykle nezpůsobuje zásadní problémy, pokud jde o funkčnost. Nicméně pokud se ohnutí zhorší, může dojít k vážnějším problémům, jako je prasknutí obrazovky nebo selhání baterie. Prevence je klíčová – investujte do kvalitního pouzdra a pečujte o svůj iPad s ohledem na ochranu. Pokud je deformace výrazná, neváhejte kontaktovat Apple pro výměnu nebo opravu.

Chraňte svůj iPad Pro! Navštivte náš e-shop a objevte kvalitní pouzdra, která vašemu zařízení poskytnou potřebnou ochranu a dlouhou životnost.