Loading...

Apple rozšiřuje vzdělávací zdroje pro učitele a globální grantový program na podporu školství

01.10.2024 09:25

Apple představuje nové vzdělávací zdroje pro učitele, včetně kreativních aktivit a rozšíření grantového programu do 100 nových škol. S podporou Applu se studenti a pedagogové po celém světě dostávají k moderním technologiím a nástrojům pro vzdělávání.

Apple slaví Světový den učitelů spuštěním nových bezplatných vzdělávacích zdrojů pro učitele a studenty, zaměřených na podporu kreativity ve výuce, a speciálních kolekcí v rámci služeb Apple.

Společnost Apple oslavuje Světový den učitelů rozšířením vzdělávacích zdrojů a grantů

Apple v rámci oslav Světového dne učitelů představila nové bezplatné zdroje pro učitele a studenty, které jim pomohou rozvíjet kreativitu ve všech typech vyučovacích hodin. Společnost zároveň oznámila velké rozšíření svého globálního vzdělávacího grantového programu, který nyní zasáhne dalších 100 škol a komunit na šesti kontinentech, kde bude poskytována bezplatná STEAM výuka a podpora.

Apple dlouhodobě podporuje vzdělávání a inovace ve školství prostřednictvím svých technologických nástrojů. Za posledních 40 let společnost poskytla milionům studentů a pedagogů moderní technologie a profesní vzdělávání, které jim pomáhají vytvářet nové světy, komunikovat a připravovat se na pracovní příležitosti budoucnosti. Aby demonstrovala dosah svých vzdělávacích aktivit, Apple zveřejnil svou první Zprávu o dopadu vzdělávání (Education Impact Report), která shrnuje podporu, kterou firma poskytuje učitelům a studentům po celém světě.

Lisa Jackson, viceprezidentka Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy, uvedla: „V Applu vždy věříme v sílu vzdělání, které může otevřít nové dveře a dát lidem nástroje k budování lepšího a spravedlivějšího světa. Je úžasné vidět, jak budoucí programátoři, tvůrci a lídři využívají technologie Apple k tomu, aby dnes udělali svůj vlastní otisk, a jsme nadšeni, že můžeme rozšířit naši vzdělávací činnost do ještě více komunit.“

Susan Prescott, viceprezidentka Apple pro vzdělávání a podnikový marketing, dodala: „Naše nové kreativní aktivity pro mladší i starší žáky usnadňují a zpestřují učení, a co je nejdůležitější, poskytují učitelům rychlé nástroje, jak zaujmout studenty všech věkových kategorií.“

Nové nástroje a podpora pro učitele

Apple vždy zahrnoval do svého přístupu ke vzdělávání profesionální vzdělávání a zdroje pro učitele, protože efektivní využívání technologií může odemknout potenciál každého žáka.

Nová sada kreativních aktivit zahrnuje Kreslení: Odhalení souhvězdí, Fotografie: Vytvoření samolepkové koláže, Video: Více ve zpomaleném záběru, Hudba: Nahrání rytmu (na obrázku) a další.

Jedním z nových nástrojů je Everyone Can Create – soubor interaktivních a zábavných lekcí, které umožňují učitelům přidat kreativitu do výuky. Mezi nové aktivity patří:

  • Kreslení: Odhalení souhvězdí
  • Fotografie: Vytvoření samolepkové koláže
  • Video: Více ve zpomaleném záběru
  • Hudba: Nahrání rytmu

Tyto kreativní aktivity jsou nyní dostupné na platformě Apple Education Community, kde učitelé mohou sdílet zdroje a inspirace. Apple rozšiřuje své komunitní funkce do dalších 16 zemí a regionů, aby se do spolupráce mohlo zapojit více pedagogů z celého světa.

Nová sada kreativních aktivit zahrnuje Kreslení: Odhalení souhvězdí (na obrázku), Fotografie: Vytvoření samolepkové koláže, Video: Více ve zpomaleném záběru, Hudba: Nahrání rytmu a další.

Apple rovněž pokračuje v rozšiřování svého vzdělávacího programu Apple Learning Coach, který učitelům poskytuje školení, jak co nejlépe využívat produkty Apple. Tento program je nyní dostupný v osmi jazycích a 15 zemích.

Podpora škol a komunit napříč šesti kontinenty

Apple spolupracuje s mnoha školami a neziskovými organizacemi po celém světě a poskytuje granty a další programy, které zvyšují přístup k technologiím a pracovním příležitostem. Společnost Apple investovala do této podpory stovky milionů dolarů a rozšířila svou pomoc do 40 nových škol a komunitních partnerů v Kanadě, Mexiku, Novém Zélandu, Velké Británii a Spojených státech.

Díky financování z iniciativy Community Education Initiative od Applu se letního IT tábora na Houston Community College zúčastnilo více než 2 500 studentů, kteří se seznámili s různými tématy včetně programování pomocí technologií Apple.

Jedním z klíčových projektů je Community Education Initiative (Iniciativa pro komunitní vzdělávání), která poskytuje školám a organizacím v nedostatečně financovaných komunitách hardware, stipendia, školení a přístup k odborníkům z Applu.

Apple také nabízí řadu vzdělávacích zdrojů, jako jsou Everyone Can Code a Apple Developer Academies, které přinášejí dovednosti v oblasti programování a příležitosti k rozvoji talentů po celém světě.

Nové partnerství s CodeDoor

Apple navázal nové partnerství s organizací CodeDoor, která poskytuje výuku programování pro migranty v Německu. Účastníci programu CodeDoor využívají zdroje Apple, aby se naučili programovat a vytvářet aplikace, které mohou přinášet řešení pro komunitní problémy. Program zahrnuje hybridní výuku trvající osm měsíců a vybavuje účastníky dovednostmi, jako je programování ve Swiftu a prezentační techniky.

CodeDoor, založený Karanem Dehghanim (vlevo), je jedním z novějších partnerů Applu v oblasti vzdělávacích grantů, poskytující výuku programování a přípravu na pracovní trh pro migranty po celém Německu.

Oslava Světového dne učitelů

V rámci Světového dne učitelů Apple vyzdvihuje práci pedagogů prostřednictvím speciálních kolekcí v různých službách. V App Storu je k dispozici sbírka nástrojů pro učitele, na Apple Music uživatelé najdou alba a playlisty zaměřené na učení, zatímco Apple TV představuje filmy a seriály, které oslavují důležitost učitelů.

V USA Apple pořádá speciální setkání Go Further with iPadOS 18 for Education, kde se učitelé z Kalifornie sejdou v Apple Parku a zúčastní se praktických ukázek využívání iPad Pro a Apple Pencil.

Dr. Brandy McNeil (vpravo), zástupkyně ředitele pro pobočkové programy a služby Newyorské veřejné knihovny, uvádí, že partnerství s Applem pomohlo rozšířit programy a lépe sloužit komunitě.

Závěr

Apple i nadále rozšiřuje svou podporu pro učitele, žáky a celé komunity po celém světě. Díky novým nástrojům, grantům a spolupráci s partnery se Apple snaží zajistit, aby měl každý student i učitel přístup k moderním technologiím, které mohou obohatit jejich výuku a otevírat dveře k budoucnosti.

Tento článek ukazuje, jak Apple nejen poskytuje inovativní produkty, ale také přispívá k rozvoji vzdělávání po celém světě.